Reviews cursus Fotografie

Joke Cnudde

Sint-Pieters-Leeuw

Ik heb me ongeveer een jaar geleden - met een klein hartje - ingeschreven voor deze cursus. Vooral de technische kant van het verhaal boezemde me angst in.

Maar dankzij deze cursus heb ik heel veel bijgeleerd. Die zat niet alleen fantastisch in elkaar, met af en toe een grappige noot, ook de lessen bouwden goed op en sloten altijd af met een uitdagende opdracht.

Ik keek dan ook steeds uit naar de opbouwende feedback en tips van Wouter le Duc, m'n persoonlijke docent. Met dank hiervoor!

Wat deze cursus nog aantrekkelijker maakte, is dat ik hem op m'n eigen tempo kon volgen in combinatie met een voltijdse job en gezin.

Een echte aanrader dus!

Ben Alitem Laela

Brugge

Ik ben met deze cursus gestart omdat ik al jarenlang fotografeerde op automatische stand en eindelijk de tijd had om een cursus te volgen. Heb super veel geleerd en heb de automatische stand nier meer nodig.

De lessen zijn goed uitgelegd en makkelijk te begrijpen ook voor mensen zo als ik die geen technische knobbel hebben. Ik heb dan ook besloten om nog een geavanceerde cursus bij te doen op een later tijdstip, omdat ik ontdekt heb tijdens de cursus dat ik graag portretfotografie doe.

Ik kan deze cursus zeker aanbevelen de leraren zijn erg vriendelijk en geven opbouwende kritiek wat ik enorm apprecieer. Om een lang verhaal kort te maken deze cursus is zijn geld zeker waard.

@laelas_pictures

Inneke Blockeel

Torhout

Deze opleiding omvat alles en vooral een sterke begeleiding door uw toevertrouwde docent. Kortom topopleiding!

Een echte aanrader!

ziltshot.com

@ziltshotfotografie

Facebook

Nik De Vylder

Affligem

Telkens ik een opdracht moest afwerken, was die zodanig opgebouwd dat je over bepaalde aspecten van de fotografie eens grondig moest nadenken...

Je maakt in die opdracht dan ook bepaalde keuzes en doet bepaalde dingen volgens uw beste inschatting. De lessen die daar dan op volgen geven ook dikwijls de antwoorden waar je toen naar op zoek was, waar je over nagedacht hebt. Bovendien geeft je docent bij de evaluatie van je opdracht dan nog nuttige tips en extra informatie.

Sinds ik de cursus gestart ben, ben ik de zaken rondom mij ook anders gaan bekijken, licht is niet zomaar licht meer... het heeft een kleur en intensiteit gekregen, het creëert vormen en schaduwen, en wij als fotografen mogen daar mee spelen. Ik heb enorm veel geleerd van deze cursus en zal dat de komende jaren ook blijven doen.

Ik kan de cursus zeker aanbevelen aan iedereen die gepassioneerd is door fotografie.

Foto-G-Nik

@foto.g.nik

Wendy Reyers

Kapellen

Aantrekkelijke en leerrijke online cursus die je rustig op je eigen tempo kan beleven. Want volgens mij is de cursus een belevenis op zich. Vanaf de eerste module word je ondergedompeld in een meeslepend verhaal dat je een perfecte mix van technische en praktische fotografische vaardigheden bijbrengt.

De cursus leest vlot en is verstandig opgebouwd. Een opdracht is niet zomaar iets waar je even aan begint. Je moet namelijk naast het inleveren van foto's, op goed doordachte wijze, op open vragen antwoorden. Je wordt verplicht eerst lang en grondig na te denken en uitgebreid opzoekingen doen om dan een antwoord te formuleren dat volgens jouw inschatting en kennis juist is. Deze manier van studeren brengt je zoveel kennis bij in korte tijd en zorgt ervoor dat je de wereld rondom je anders gaat bekijken en ervaren.

Of je nu reeds kennis hebt van fotografie of van nul moet beginnen, deze cursus slaagt erin beide doelgroepen te bereiken en tevreden te stellen.

Het hebben van je eigen docent is een enorm pluspunt. Je opdrachten worden steeds op een enthousiaste opbouwende manier ontvangen en becommentarieert. Het deed je onmiddellijk zin krijgen om aan de volgende opdracht te beginnen. Ik was erg tevreden over mijn docent Wouter en wil hem dan ook van harte bedanken voor zijn tijd en begeleiding in dit belangrijke hoofdstuk van mijn fotografie-verhaal.

@senses_photography

Filip Broeders

Diepenbeek

Geweldige manier om op je eigen tempo uw vaardigheden naar hoger niveau te tillen.

Zeer goede uitleg en begeleiding door uw persoonlijke coach. Zeker een aanrader !

Sabrina Maes

Hingene

Ik heb enorm genoten en geleerd van deze cursus. Niet alleen omwille van zijn fantastische professionaliteit maar ook vooral in het ervaren dat je bij elke module groeit. Groeit in de fotografie kunst maar ook in jezelf. Je krijgt inzicht in alle technische aspecten van fotografie maar ook in wat de do's en don'ts zijn je wordt gesterkt in je eigen visie en je toekomst.

Eigenlijk kan je bij het afronden gewoon verder met zowel wat de technische kant betreft, je domein, de apparatuur, het businessplan en je visie.

De onwaarschijnlijke feedback in snelheid, diepte en positiviteit op de ingeleverde opdrachten zijn een grote troef en sterkte bij het behalen van je diploma. Altijd is de beoordeling zo geformuleerd dat je er blij en vrolijk van wordt, je nog verder kan en je nog extra stimulans krijgt.

Elk fotografie aspect komt aan bod en is in een uitbundige manier beschreven... wil je verder met fotografie als je passie, uiting van creativiteit en toekomst dan zou ik deze cursus zeker aanraden. Het heeft me gesterkt in mijn project idee.

Alles kan op je eigen tempo en in je eigen creatieve visie verwezenlijkt worden. De presentatie, de studentenhelpdesk en de docenten zijn stuk voor stuk perfect en professioneel. Een grote mercie hiervoor!

Vervloet Annemie

Ham

Super leuke en zeer uitgebreide cursus. Ook makkelijk om te begrijpen als je nog niks weet over fotografie. Alles wordt tot in detail uitgelegd.

De beoordelingen van de leerkrachten zijn ook super handig, ze geven veel nuttige tips mee.

Marc Bleyens

Beerse

Ik fotografeer al van kinds af, maar was nog op zoek (hoop dit te blijven doen) naar iets extra zodat ik mijn beelden kan blijven verbeteren. In mijn blijvende zoektocht, ben ik zo het fotografieinstituut tegen gekomen. De manier van leerstof overbrengen vond ik SUPER. Begeleid worden door topfotografen (mensen die de klappen van de zweep kennen) kan alleen maar een voordeel zijn. Ik heb dan ook steeds opbouwende feedback gekregen zodat ik mijn eigen identiteit heb kunnen behouden.

Bij deze wil ik het fotografieinstituut en vooral mijn docente, Jeannette bedanken om mij te begeleiden door dit avontuur.

Barbara Vandendriessche

Brussel

Ik heb met veel plezier de cursus van het Fotografieinstituut gevolgd, op mijn eigen tempo. Als het wat drukker was op mijn werk kon ik het wat rustiger aan doen, wanneer ik meer tijd had kon ik er met volle kracht weer invliegen.

Ik fotografeerde heel intuïtief, maar had weinig kennis van techniek. een basiskennis ontbrak. Als ik op internet daar websites over zocht, raakte ik er nooi echt wijs uit en zo geraakte ik snel ontmoedigd. De cursus gaat stap per stap en legt alle aan de hand van eenvoudige oefeningen uit. Geen moeilijke technische woorden of begrippen, maar leren door het te doen. Dat werkt altijd een stuk beter en je onthoudt het ook veel sneller.

De feedback na elke opdracht was steeds persoonlijk, en met tal van extra tips die niet in de cursus voorkomen.

De cursus gaat ook breder dan het nemen van een foto alleen. Je leert ook over hoe een studio in te richten, er een op te starten of eventueel te huren. Je wordt begeleid in het kiezen van een specialiteit, naar gelang je zelf het meeste aanleg voor hebt. Ook de zakelijke kant van het opstarten van een job als fotograaf komt aan bod, ook niet onbelangrijk.

Ikzelf ben niet van plan het fotograferen tot mijn hoofdbezigheid te maken, maar ik neem het er graag als een extra bij. Deze professionele cursus heeft me toch het gevoel dat ik niet amateuristisch aanmodder, maar een degelijke basis heb om tussen de professionelen aan de slag te kunnen.

mijn website: barbaravandendriessche.org

Elly Salaets

Herentals

Prachtige manier om van thuis uit lessen fotografie te volgen. Zeker met kinderen en werk... perfect!

De opdrachten zorgen er ook voor dat je werkelijk de inhoud moet snappen VOOR je verder gaat met de volgende les. Zeker een aanrader en de docent, dik applaus, Joke heeft me telkens raad gegeven met welke vraag dan ook. Ik voelde me op mijn gemak bij haar en wist ook dat ik telkens bij haar terecht kon.

Dit is een mooie manier om je kennis fotografie bij te schaven en zeker voor beginners!!!

adrabraeden.wordpress.com

Carmen Roelens

Oostduinkerke West Vlaanderen

Hallo

Ik ben Carmen heb mij ingeschreven bij het fotografieinstituut om zo veel mogelijk te gaan bijleren in verband met fotografie, fotografie is een passie, daar ik nog niks afwist wat diaframma, isowaarden en sluitertijd was, ben ik hier dus compleet aan iets nieuws begonnen. Een krachtige cursus met uitgebreide theorie, gemakkelijk te lezen en leren. Wat een enorm kennis heb ik hier in deze cursus kunnen leren.De manier van begeleiding van de docent is aangenaam en correct, vlotte afhandeling van de opdrachten ondanks de drukke agenda van de docent. Zou het zeker aanraden om deze cursus te gaan doen. Ben nu volop bezig met een portfolio samen te stellen en website.

Een droom die werkelijlheid word

Steven Van Beethoven

Maldegem

Heel toffe en leerijke cursus, waar het voordeel van online studeren er enkel contact is tussen u, de docente en medecursisten. Lekker op eigen tempo. Ik beveel het zeker aan, aan iedereen die nog twijfels zou hebben. Niet twijfelen, gewoon doen.

Mvg, Steven

Nikita Min

Lier

Ik heb even moeten nadenken over het al dan niet volgen van de cursus omdat er wel een bepaald kostenplaatje aan vasthangt maar kan nu vol overtuiging zeggen dat ik zéér tevreden ben na het volgen ervan.

De cursus heeft een goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Je leert eerst een stuk basics van de verschillende onderdelen van een camera, je leert ook zien en op voorhand denken als je camera voordat je een foto maakt. De theorie is duidelijk en makkelijk verteerbaar geschreven. Ik heb zelf geen achtergrond in fotografie/studie in grafische vormgeving of iets dergelijks en heb niet echt moeite gehad met de lesstof.

De opdrachten na elk hoofdstuk vond ik erg leuk om te doen, zo kon je de theorie die je had doorgenomen omzetten in de praktijk. Ik vind het ook erg goed dat je opdracht eerst klaar en beoordeeld moet zijn alvorens je het volgende hoofdstuk ter beschikking krijgt. Dit houd je gefocust en zorgt ervoor dat je het wel moet menen en de cursus serieus moet nemen.

Het feit dat de cursus online is, was voor mij mede bepalend om voor deze cursus te kiezen. Als je een nogal drukke job hebt zoals de mijne die veel tijd van je vraagt heb je niet altijd de kans om op bepaalde avonden naar de les te gaan. Het vraagt wel een bepaalde discipline van jezelf om in je agenda op voorhand tijd in te plannen om de lesstof door te nemen en de opdrachten te maken maar als je de cursus serieus neemt lijkt me dat geen enkel probleem.

Ik vond het ook erg leuk om een eigen docent toegewezen te hebben. Jeannette gaf mij altijd uitgebreide, duidelijke en constructieve feedback waardoor ik ook nog bijleerde van haar.

Ik keek altijd met spanning uit naar de beoordeling van mijn opdrachten en ik verheugde me om aan het volgende hoofdstuk kon beginnen. Ik vind het zelfs wat jammer dat het al afgelopen is.

Luc Van den Bosch

Guayaquil, Ecuador

Aanvankelijk meer geïnteresseerd in de kunstzinnige aspecten van fotografie miste ik als (amateur) fotograaf toch een gedegen basiskennis. Deze cursus kwam hier ruimschoots aan tegemoet.

De techniek van het fotograferen komt behoorlijk uitgebreid aan bod. Maar omdat je als het ware aan de hand van een ervaren, succesvolle beroepsfotograaf alle kneepjes van het vak aangereikt krijgt, wist de lesstof me toch van het begin tot het einde te boeien.

Bij vragen of moeilijkheden was het ook prettig terug te kunnen vallen op de docent. De lessen zijn tevens een serieuze voorbereiding op het eventueel beroepsmatig werken als fotograaf.

Voor mij was dit nét het zetje wat ik nodig had om nu ook stappen te zetten in de richting van freelance fotografiewerk.

Photography Blog Posts

Embark on a journey of inspiration, creativity, and expertise through our array of Photography blog posts featuring insights, student showcases, and expert tips.

Blog POsts

Korting €50,00
Nu slechts €949,00

Of nu inschrijven voor slechts
€41,63 per week

Inschrijven

Studenten Foto’s

Een voorbeeld van onze studenten foto’s

Contacteer ons

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Gratis Prospectus Downloaden